Waarom

Een mens wil gewoon een goed mens zijn en leven hebben en vergeet om te leven, doordat ons denken over het algemeen met het verleden of met de toekomst bezig, zelden in het hier en nu is. Onze geest wil de onrust en hectiek van alle dag vermijden. We willen  rust, energie en verbonden zijn met anderen in ons leven en werken.
Telkens ontdekte ik dat er steeds weer nieuwe gebeurtenissen plaatsvinden, zowel in het werk, gezin als het leven en dit leven niet maakbaar is, zoals tegenwoordig gedacht wordt.

Het leven, onze eigen weg is zodoende de betekenis en hoeven we daaraan zelf verder geen betekenis te geven. Zijn op ons pad en leven is hierin een kunst op zich en een ontdekkende kracht. Zijn is gebaseerd op het louter waarnemen en observeren van de eigen fysieke activiteiten of handelingen, de geestelijke overtuigingen, blokkades en de wijze waarop je erover spreekt. Onderzoek de weg die je gaat in het dagelijkse leven.
Dit kan je vertrouwen en inzicht geven in wat je bent en hoe je intu├»tieve denken, doen en spreken plaatsvindt. Jezus zei het al: ‘Ik ben is je weg, waarheid (inzicht) en je leven.’