Wat

Om kennis te maken met zelfonderzoek zijn er diverse mogelijkheden. Het kan door simpelweg het leven zoals dat spontaan, oncontroleerbaar en onvoorspelbaar gebeurt, waar te nemen.

Thuis-retraite
Op de blogpagina staan in de categorie ‘Plezier in werken’ zeven blogs met onderaan pdf’s. Deze pdf’s bevatten meer dan de blogs, zoals een dagboek en extra inspiratie en zijn bedoeld om thuis zelfstandig zelfonderzoek te doen aan de hand van een aantal thema’s; door bijvoorbeeld 1 thema per week uit te voeren. Het beste is om de retraite  van zeven dagen in de volgorde van Werken (1) tot en met Het geheim van succes (7) te doen. Lees dan eerst de bijgevoegde pdf (2 pag.)  Plezier in werken opzet

Je kunt alle teksten ook in het pdf-boek Plezier in werken (115 pag.) afdrukken
Klik hier voor de pdf:  Plezier in werken.

Sadhanaweek
Naast het weekend geef ik in september met 2 collega’s een de Sadhanaweek in Frankrijk (Brognon) , waarin het zelfonderzoek in de dagelijkse praktijk centraal staat. Zie hiervoor ook de website van de stichting Filosofie en Meditatie.

Kalligrafieweekend
Kalligrafie, de kunst van het schoonschrijven, is een mogelijkheid om kennis te maken met het waarnemen van wat er gebeurt. Er is de hand die schrijft, een kalligrafiepen, papier en iemand die dit allemaal waarneemt.
Eens per jaar geef ik een kalligrafieweekend, waarin dit o.a. aan bod komt. Zie hiervoor de website van de stichting Filosofie en Meditatie .

Informatie: andreas@dekunstvanzijn.nl