Wat

Om kennis te maken met zelfonderzoek naar rust, kracht en verbondenheid zijn er diverse mogelijkheden. Het kan vooral door simpelweg het leven zoals dat spontaan, oncontroleerbaar en onvoorspelbaar gebeurt, waar te nemen.
De drie onderstaande activiteiten kunnen je hierbij op weg helpen.

 • Geleide meditatie
  Klik op ‘driehoekje’ links op onderstaande geluidsbalkje om een geleide meditatie te volgen. De meditatie begint kort met muziek, waarna de meditatie wordt ingeleid. Vervolgens is er ongeveer 20 minuten  stilte waarin men kan mediteren, waarna de geleide meditatie wordt afgesloten met muziek.
 • Thuis-retraite
  Op de blogpagina staan in de categorie ‘Plezier in werken’ zeven blogs. Het onderstaande pdf bevat meer dan de blogs, zoals een dagboek en extra inspiratie en zijn bedoeld om thuis zelfstandig zelfonderzoek te doen aan de hand van een aantal thema’s; door bijvoorbeeld 1 thema per week uit te voeren. Het beste is om de retraite  van zeven dagen in de volgorde van Werken (1) tot en met Het geheim van succes (7) te doen. Lees dan eerst de bijgevoegde pdf (3 pag.)  Plezier in werken opzet
  Klik hier om het boek Plezier in werken te bestellen.
 • Boeken
  De Kunst van Zijn boeken gaan over zelfonderzoek naar ‘Ken Uzelve’ in mijn eigen dagelijkse leven en zijn  geïnspireerd door de advaita vedanta filosofie.
  Klik hier om de boeken te zien en eventueel te bestellen.
 • Haiku’s
  Haiku’s kunnen je een onverwachte, open waarneming van het leven  geven. De Haiku-boeken bestaan uit haiku’s die gebaseerd op wandelingen in de natuur  en de eigen buurt.   De haiku’s over de natuur is met een betreffende foto. De haiku’s over de eigen buurt zijn met een beschrijving van de situatie vermeld.
  Klik hier om de boeken te zien en eventueel te bestellen.