Een moment voor jezelf

Een momentje  rust, want het leven is zo hectisch. We rennen van hot naar her en zakken  ’s avonds neer op de bank om bij te komen. We willen van alles realiseren en bereiken.
En ja, ook nog yoga, meditatie, sportschool , pilatus en joggen, ook al heb je geen puf meer. Inspanningen waarvan je hoopt dat ze de geest leeg maken.

Na 25 jaar mediteren ontdek je dat er nog steeds geen rust is in je lijf en geest. Niet erg, want zo gaat het.  Joggen gaat bijvoorbeeld ook met vallen en opstaan. De ene keer ‘zweef’ je over de straat en loop je ontspannen. De volgende keer is het hard ‘werken’ en is het inspannend. Zeker als je wat ouder bent, dan worden de spieren wat strammer. Fantastisch om een moment voor jezelf te creëren. Blijven al die andere momenten over waarin je van alles wilt en er meestal geen rust is, vooral niet in de geest.

Je staat bijvoorbeeld af te wassen en denkt ondertussen aan je zoon. Je denkt wat een luiwammes is het en wordt bij die gedachte steeds bozer. In feite is het afwassen zelf neutraal, hoewel je misschien denkt dat afwassen vervelend is of onnodig tijd kost. Alleen neem je het afwassen niet meer waar en is het moment voor jezelf weg.
Zouden we in al die momenten kunnen verblijven in wat er op dat moment gebeurt, dan is ieder moment een moment rust voor jezelf.